У Херсоні презентували паркувальний додаток, він шукатиме вільні місця для паркування

2 года назад 0

Борис Вейшторт презентував паркувальний додаток «Park City» — тепер він шукатиме у Херсоні вільні місця для паркування та братиме з водіїв по 5 грн за авто.
На сьогодні у Херсоні налічується 305 парковок, 38 із них розраховані на 1064 місця, платять за кожне з яких по 5 грн на годину. Інші – це службові паркування біля магазинів, офісів, кафе тощо. І лише на 140 із 267 парковок досі було укладено договори оренди, а плата за їх використання направлялася до міськбюджету.
Як повідомляє пресслужба Херсонської міської ради, тепер ними займеться КП «Сервіс-Центр», яке виграло конкурс, та яке у січні очолив Борис Вейшторт.
Він говори, що тепер щоп'ятниці підприємство звітує перед керівництвом міста про укладання нових договорів та продовження чиннихВейшторт презентував у мерії мобільний «парковочний» додаток:
«На жаль, дуже багато людей паркуються, наприклад, на місцях для людей з інвалідністю, хоча не мають права цього робити, взагалі скрізь порушують правила паркування. Відтепер порушники будуть отримувати протоколи й сплачуватимуть штрафи. Проте ми не тільки каратимемо, а ще намагатимемося зробити процес паркування в місті більш зручним та сучасним. Є гарний досвід, який хочемо перейняти – мобільний «паркувальний» додаток для автомобілістів. Ми вже зробили крок в цьому напрямку й співпрацюємо з компанією, яка впроваджує це нововведення », – зазначив пан Борис.
Презентований додаток «Park City» призначений для паркування в Херсоні з визначенням часу початку та кінця паркування. Воно шукає вільні паркувальні місця на карті, також водій через програму сплатить 5 грн за місце.
Його можна завантажити та встановити можна безкоштовно з сайту https://parkcity.ks.ua.
Вейшторт каже, що контролювати зони для паркування будуть контролери паркувань інспекції з благоустрою. Якщо на сесії міськради їх посади затвердять, у них повноваження складатимуть протоколи за порушення правил паркування. Також Вейшторт хоче купити КП «Сервіс-Центр» евакуатор та «інспектор матиме право евакуювати автомобіль, а також виконувати приватні замовлення».