У Херсоні продовжують перейменовувати вулиці

3 года назад 0

Не минає без дискусій продовження процесу перейменування вулиць на Херсонщині, пише Голос України.
Зокрема, Український інститут національної пам'яті наполягає на зміні назви вулиці міста Нова Каховка, яка носить ім'я Ріхарда Зорге. Депутати міськради висловилися за те, аби її зберегти, натомість в УІНП нагадують: Ріхард Зорге був не тільки розвідником, а й активним діячем Комінтерну, тому його прізвище з табличок у процесі декомунізації має зникнути.
А от у Херсоні навіть декомунізації не знадобилося, аби муніципальна влада погодилася розглянути пропозицію про перейменування вулиці Московської. Оскільки столиця країни-агресора такої честі від українського міста просто не заслуговує, міський голова Ігор Колихаєв уже підписав розпорядження про організацію громадських слухань з цього приводу. Вони відбудуться за ініціативою обласної організації Національної спілки краєзнавців України.
Московську хочуть перейменувати на вулицю Родини Фальц-Фейнів — знаменитої династії, члени якої не тільки заснували заповідник Асканія-Нова, а й багато зробили для розвитку економіки й сільського господарства степової Таврії.