У Херсоні провакцинували ще 20 медичних працівників, жінкам — дарували кактуси

3 года назад 0

8 березня мобільною бригадою в клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних в Херсоні була доставлена чергова партія вакцин і провакциновано 20 співробітників. Це вже третя сесія вакцинації в лікарні, за попередні дві щеплення отримали 110 працівників.

Кожна працівниця, яка зробила щеплення, могла вибрати собі у подарунок маленький кактус, —   повідомляє Херсонська МКЛ ім. Тропіних.
"Це символ захисту, життєстійкості та здоров'я. Укол колючок кактуса може доставити легку неприємність, але – вони створені саме для захисту! А довголіття цієї рослини, її сила, терпимість, краса цвітіння – взагалі покривають все " , — вважає генеральний директор лікарні Леонід Ремига.
Сам процес вакцинації пройшов добре, без небажаних та гострих алергічних реакцій.
Наразі з 135 медпрацівників лікарні Тропіних, які задіяні в лікуванні пацієнтів з коронавірусною інфекцією, 87 вже отримали першу дозу вакцини. Всього в лікарні провакциновано 130 співробітників. Всі почувають себе добре. 
Лише в окремих випадках були відзначені незначні побічні реакції (підвищення температури тіла, відчуття втоми, біль в місці ін'єкції), які пройшли протягом кількох днів та не мали ускладнень. Такі побічні ефекти, запевняють лікарі, можливі і вважаються нормальною реакцією.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

UA:Херсон