У Херсоні відбувся автопробіг до Дня Гідності та Свободи

2 года назад 0

21 листопада на площі Свободи у Херсоні вишикувалися 23 машини з українськими прапорами. Автопробіг до Дня Гідності та Свободи організували для підняття патріотичного духу.

Співорганізаторка автопробігу Оксана Погомій говорить, що мета заходу — згадати самим і нагадати іншим, що Україна гідна того, щоб бути вільною, і люди мають жити гідно. 
Учасниця автопробігу Інна Михайлюк каже, що у 2014 році люди ще так не розуміли, що таке Україна. За її словами, тоді доля мене звела з людьми на майдані, і вона зрозуміла, яка неймовірна Україна, якщо є такі люди. 
Серед учасників автопробігу семидясятидвохрічний Григорій Побіла. Розказує, що не пропустив жодної акції і автопробігу, які організовують до державних свят. Каже, усе кинув, виділив із мізерної пенсії гроші на паливо і приїхав сюди, щоб бути з патріотами.
Стартували учасники з площі Свободи. Проїхалися вулицями міста. Першу зупинку зробили в Таврійському мікрорайоні біля скверу Руслана Сторчеуса — командира батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Херсон", який загинув у серпня 2014 року.

"Сьогодні ми підтримуємо тих, хто захищав нашу Україну у 2014 році, хто захищає зараз. Тому я зараз тут. Я вільна, незалежна і такою хочу, щоб була моя країна", — каже учасниця автопробігу Ірина Альонова.
Далі учасники поїхали до Шуменського мікрорайону. Другу зупинку зробили біля скверу  Дениса Лошкарьова, організатору і керівнику місцевої самооборони, бійцю батальйону Донбас, який загинув 15 грудня 2018 року.

Фінішували учасники автопробігу, там де і стартували – на площі Свободи. 

Суспільне Херсон