У Херсоні відбувся шостий фестиваль «Шафа!Фест»

4 года назад 0

  До міжнародного дня молоді у Херсоні відбувся шостий фестиваль "Шафа!Фест". Цього разу сцену встановили на Набережній. 

Альона Мовчан — організаторка "Шафа!Фест". Вона розповіла, що цього року у фестивалі беруть участь 6 поетів, 3 з них – учасники батлу, 2 барди і 6 гуртів з Херсона і Миколаєва. Вона зустрічала учасників із термометром у руках. Карантин, каже організаторка, вніс певні корективи у захід.

"Ми з термометром, в нас антисептики. У всіх людей, які будуть підходити до сцени, вимірюватимемо температуру. Зараз час фестивалю обмежений, тому ми обмежуємо програму, але за час карантину, поки всі сиділи вдома, у авторів з’явилося багато нових творів, у музикантів багато нових пісень, вони представляють їх, бо є новий матеріал для виступу" . — розповіла Альона Мовчан.
 
" Шафу!Фест" започаткували у Херсоні три роки тому, говорить організаторка. Проводять його двічі на рік до дня молоді в Україні та Міжнародного дня молоді.

"Майданчик Шафи – це місце, де люди можуть ділитися своєю творчістю, пробувати себе, робити перші кроки у творчості. Були учасники, які приходили до нас, починали, а тоді йшли далі і виступали на більших сценах. Це місце, де люди можуть показати себе",  — додала Альона Мовчан.

Зоя Щербініна виступає на "Шафа!Фесті" від самого початку її створення. Саме цей фестиваль, каже поетеса, надихнув її на випуск збірки власних віршів. У свої творах описує внутрішні переживання та емоції:

"В заходах Шафи я беру участь від самого початку, з березня 2016. Мене привабила афіша і я почала ходити, тут була дуже приязна атмосфера і я залишилася. Пишу я достатньо давно, десь з 3 класу, тобто найближчі 20 років я щось пишу періодично. "Шафа" — гарна нагода писати частіше, більше виступати. Коли ти живеш у маленькому місті, коли ти не знаєш, чи матиме твоя творчість якийсь відгук в читача, то в тебе немає стимулу писати, коли ти бачиш публіку, коли бачиш якийсь відгук, то в тебе з’являється стимул продовжувати рухатися.

Від літнього вітерцю до бурі – так описують свою музику учасники рок-гурту "Windmusic". Вони постійно виступають на сцені "Шафи!Фесту". Її фронтмен Сергій Швець розказує, 5 років тому об’єдналися у рок-гурт. Нині представляють Херсон на різних сценах країни, однак "Шафу!Фест" не пропускають. 

"Як можна таку подію оминути? Це дуже значна подія в нашому місті для творчих людей і звичайно ми, як творчий колектив, ми граємо авторську програму, пишемо років 5, то треба ж десь себе показувати. І це здорово, що є такий формат", — говорить учасниця гурту "Windmusic" Анна Шері.
 
 Сергій Швець — учасник гурту "Windmusic". Він додав, що це їх колиска, гурт починав з неї. Він розповів, хоча зараз вони їздять країною з виступами, учасники завжди раді виступати на "Шафі".Суспільне Херсон