У Херсоні відкрилася звітна виставка робіт фотохудожників

2 года назад 0

У Херсоні відкрилася звітна виставка робіт фотохудожників "Південь-2021". Художні фотографії представили 15 авторів – членів херсонського осередку Національної спілки фотохудожників України.
Георгій Верін – художник, фотографією займається з 1970 року. Тоді, розповідає чоловік, народилися діти і почав фіксувати різні моменти їхнього життя. " У мене більше експерименту, сюру, дехто не розуміє. Я з самого початку цим займався. За цей період в мене три золоті медалі – найвищі нагороди. Побував на всіх континентах. Перша міжнародна виставка була ще 77 року у Франції ", — говорить Георгій Верін.
Учасниками виставки стали 15 фотохудожників. Тема – вільна, говорить голова херсонського осередку Національної спілки фотохудожників України Ігор Рабінер, кожен фотограф мав нагоду представити до 5 своїх робіт. Ця виставка, продовжує чоловік, — досягнення херсонських митців за 2020-2021 роки. " Моїх тут 4 роботи, вони об’єднанні спільною тематикою – «Люди і маски». На них показані емоції, як люди почуваються під масками, біля масок, поза масками, тобто все, що пов’язано із людськими емоціями, як бачать себе люди з боку ", — розповів Ігор Рабинер.

Фоохудожник Ігор Бойченко знімає 40 років. " Люблю фотографії різного роду: портрети, концептуальні речі. Я сам собі кажу, що я – художник, який не любить мити пензлі, тому займаюся фотографією. Свої роботи намагаюся стилізувати під якісь традиційні форми. Це стилізація під якусь фреску. Мені сподобався погляд, очі і треба було якось їх підготувати ", — каже Ігор Бойченко.
Галина Кримська та Людмила Гвозденко прийшли на виставку, від робіт, говорять жінки, у захваті. Особливо вразили знайомі місця. " Мені все сподобалося, кожна по своєму. Тут пізнаєш деталі, те, що тобі рідне. Таке враження, що намальовано художником, настільки чіткі фотографії. А букет? Це ж просто живе. А фотографія «Товариш»? Ми ж туди на екскурсії ходили, дітей водили. Ми зростали, а він стояв у порту ", — розповіла Людмила Гвозденко.

На виставці представлені роботи Юрія Кружнова. На фотографії, говорить чоловік, гроші не заробляє, це — мистецтво для задоволення. На виставці представлені різні його роботи. Щоб зробити хороший кадр, каже Юрій Кружнов, мають бути певні умови. " Для того, щоб зробити хорошу фотографію, мають зійтися пазли багатьох факторів, по-перше, це гарний настрій, бо при поганому настрої ви ніколи не зробите хорошу річ. По-друге, опинитися в потрібному місці у потрібний час і мати гарне освітлення. Ось ця робота своєрідна, наприклад. Я її хотів зробити в такому стилі, щоб це було мов вишивка на полотні, тому я і рамку таку підібрав дерев’яну. Якщо уважно подивитися на цю роботу, то, коли дивишся, наче у каньйоні розсипане дорогоцінне каміння ", — каже Юрій Кружнов.
У виставковій залі роботи фотохудожників пробудуть два тижні.
Суспільне Херсон