У Херсоні відновили очне навчання у школах з вакцинованим персоналом

2 года назад 0

Від сьогодні, 9 листопада у Херсоні поновили повноцінне навчання заклади освіти, де вакциновано 100 % працівників. У Херсоні таких шкіл 10.
Біля входу до 24-ої школи стоять батьки. В середину їх не пускають, щоб не порушувати карантинних обмежень. Цей заклад – один з тих, де сьогодні відновилося навчання для учнів усіх класів. " Всі працівники мають сертифікат про повний курс вакцинації, двоє мають довідку, що підтверджена електронною системою охорони здоров’я. На сьогодні дітей, які мають підтверджений тест, в нас немає, є один працівник, який зараз перебуває на лікарняному", — каже директорка Херсонської школи №24 Марина Степанова.
Світлана Ахмат викладає українську мову та літературу. За розкладом у неї сьогодні 2 уроки. Жінка говорить, раді знову повернутися до очної форми навчання. "Дуже задоволені, що ми маємо змогу працювати із дітьми не дистанційно, а побачити їх знову у класних кімнатах. Дистанційне навчання проводилося уже за звичною для нас формою, але все одно не вистачало поглядів, тепла, яке можемо відчути під час контакту з дітьми", — говорить вчителька.
До карантинних обмежень, каже Світлана Ахмат, звикли і вчителі, і учні. У коридорах діти з середніх та старших класів і працівники школи перебувають у масках, у кожному класі є антисептик, звикли у закладі і до соціальної дистанції.
У Херсонській загальноосвітній школі №52 більше 1 100 учнів. Сьогодні усі вони вийшли на навчання. На самоізоляції один учень, троє педагогів перехворіли на коронавірус і на сьогодні, каже директорка школи, 100% працівників, а це 74 людини, вакциновані. "Розроблений спеціальний маршрут входу-виходу зі школи, ми відкрили аварійні виходи. Таким чином маємо можливість з 5 місць входити і виходити. Крім того обов’язковим є масковий режим, тобто всі вчителі і учні 5-11 класів мають маски під час освітнього процесу. Крім того ми забезпечені повністю миючими засобами, антисептиками всі місця загального користування і в кожному класному кабінеті", — розказала директорка школи Людмила Шалаєва.
Під час дистанційного навчання онлайн урокам приділяли 30% від загального часу, відведеного на освітній процес, розказує вчителька 52-ої школи Наталя Шнейдміллер. Заняття проводили на онлайн платформах, до уроків підключалися усі учні, але іноді, каже жінка, були проблеми із електрикою. "Працювати набагато краще в очному режимі, тому що ми можемо проконтролювати дітей, ми можемо їм допомогти, ми з ними спілкуємося" , — говорить вчителька.
Із 61-ої школи 50 навчаються у звичайному форматі. Тут на навчання вийшли учні усіх класів. В інших закладах, — каже начальниця міського управління освіти Наталя Журженко, очну форму навчання відновили для учнів 1-4 та 11 класів. "Загалом по місту в цілому 96% вакцинованих працівників закладів освіти. Наші вчителі і всі працівники шкіл підійшли до цього питання дуже відповідально. 80% вчителів мають повний курс вакцинації. Тому, я думаю, що ті, хто ще не встиг довакцинуватися, цього тижня довакцинуються і всі учні також і 5-10 класів повернуться до очного навчання", — говорить начальниця міського управління освіти Наталя ЖУРЖЕНКО.