У Херсоні встановили 6 мобільних укриттів. Запланували — ще 66 — керівник ОВА

1 год назад 0

У Херсоні на сьогодні встановили тільки 6 мобільних укриттів. Зараз заплановано ще 66 таких укриттів. Про це в етері загальнонаціонального марафону заявив керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, з 2014 року належна увага захисним спорудам в місті не приділялася. Тому зараз з усіма можливими бюрократичними перешкодами роблять все можливе, щоб захистити людей від російських обстрілів.

"Окрім мобільних укриттів в місті визначені 41 бомбосховище для захисту цивільного населення. Деякі уже працюють, у деяких в авральному порядку проводяться ремонтні роботи. Також є 238 найпростіших укриттів: це підвальні приміщення ОСББ, садочків, в деяких з них також проводяться ремонтні роботи для укриття цивільного населення" розповів Прокудін.

Що відомо

  • В різних мікрорайонах Херсона налічується 262 простих укриттів. Їх розділяють на три категорії: великі сховища, де одночасно може перебувати до 300 людей, тимчасові укриття у багатоповерхівках — підвали та вуличні, де люди мають ховатись від уламків. Також передбачається встановлення надземних укриттів.
  • У Херсоні 18 січня встановили ще три мобільні укриття. Їх розташували в районі Дніпровського ринку та на привокзальній площі. Привезли укриття з Одеси, де їх виготовили.
  • З опівночі 27 лютого російська армія тричі обстріляла Херсонську громаду. Атакували мікрорайон Острів, поцілили в районі заводу "Паллада".