У Херсоні вулиця залишається Московською

2 года назад 0

Більшість херсонців не підтримали перейменування вулиці Московської в обласному центрі на честь родини Фальц-Фейнів.
Під головуванням в.о. заступника міського голови Сергія Циганка відбулось засідання комісії з підготовки та внесення на розгляд міської ради питань щодо найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, парків, скверів, мостів та інших об’єктів, розташованих на території Херсонської міської територіальної громади.
Порядок денний складався з двох питань – розгляд результатів громадських обговорень щодо перейменування вулиці Московської на імені родини Фальц-Фейнів.
Нагадаємо, 28 вересня 2021 року відбулись громадські обговорення щодо перейменування вулиці Московської на вулицю імені родини Фальц-Фейнів. Згідно протоколу, участь в обговоренні взяли 65 осіб, з яких 13 ініціативу підтримали, 22 херсонця висловились проти.
Після проведення обговорення , ще до 8 листопада херсонці могли надіслати власні пропозиції щодо цього питання. За цей час на ім’я міського голови Ігоря Колихаєва та Комісії надійшло 8 листів, сім з яких – від громадських організацій з підтримкою перейменування та одне колективне звернення від мешканців вулиці Московської, які виступили проти.
Загалом участь в громадському обговоренні та наданні пропозицій взяли 363 херсонця, з яких 120 виступили “за”, 213 “проти” та 30 чоловік утримались. Тому вулиця Московська поки що лишається зі старою назвою. Але містяни мають право знову ініціювати процес перейменування.
Пресслужба Херсонської міської ради
Фото Суспільний.Херсон