У Херсоні загарбники проводять нічні рейди, шукають учасників руху опору і партизанів

2 года назад 0

У Херсоні загарбники знову провели вночі обшуки та затримання. Це форма залякування місцевих жителів, щоб примусити їх до співпраці.
Про це в ефірі  заявив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає кореспондент .

«Вночі вони (загарбники – ред.) знову проводили свої рейди, знову були … Фактично щодня, кожну ніч така інформація з’являється, що вони за кимось приходили», — сказав Соболевський.

За його словами, у Херсоні багато російських загарбників – це і співробітники фсб, росгвардії, і вони нервують на тлі того, що ЗСУ контролюють логістичні шляхи. Тому ворог тероризує мирне населення, проводячи нічні обшуки та затримання.
Соболевський зауважив, що загарбники шукають учасників руху опору, партизан і тих, хто допомагає ЗСУ інформаційно. Крім того, інтерес для них становлять учителі, керівники навчальних закладів, лікарі — люди, які відмовляються від співпраці з ворогом. Це є формою залякування, зауважив перший заступник голови облради.

«Вони чудово розуміють, що всі потім будуть знати, що по цю людину приїжджали, що її забрали, що вона провела в камері певний час. І таким чином вони намагаються примусити до співпраці людей там, де їм вкрай необхідно» , — заявив він.

У цьому зв'язку Соболевський зауважив, що загарбники анонсували запуск навчального року з 1 вересня, а вчителів, які погоджуються на співпрацю, немає в необхідній кількості для того, щоб створити хоч якусь картинку.
У медичній сфері ситуація така сама, наголосив посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ зруйнували мости через Дніпро і перекрили рф постачання на Херсонщину.

Загарбники бояться, що не зможуть оперативно евакуюватися з Херсона, оскільки ЗСУ тримають під вогневим контролем логістичні шляхи, мости непридатні для використання. Частина військового командування рф вже вибралася з обласного центру.

На Херсонщині російські загарбники посилюють тиск на педагогів та лікарів, примушуючи їх до співпраці. Учителів викрадають, їм погрожують, тому більшість змушена виїжджати.

Загарбники планують привезти сотню медпрацівників з росії, оскільки місцеві медики відмовляються співпрацювати з самопроголошеною "владою".