У Херсонській громаді перевиконали річний бюджет на понад сто мільйонів

3 года назад 0

Про це повідомив голова постійної комісії Херсонської міськради з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку Андрій Дмитрієв:
– Сьогодні також надійшла інформація щодо перевиконання бюджету громади за результатами 9 місяц ів. Перевиконання складає 109 мільйонів мільйонів.
Проте вже на сьогодні до комісії надійшло бюджетних запитів на більше, ніж 200 мільйонів . На думку комісії, в першу чергу потрібно буде профінансувати видатки для підготовки до опалювального сезону. Це гроші для наших комунальних закладів освіти, охорони здоров’я, культури на оплату електроенергії, газопостачання та опалення.
Лише після цього ми подивимось скільки коштів лишиться, і що ми ще зможемо профінансувати. Це вже останнє перевиконання у 2021 році, тому ми повинні грамотно розподілити гроші до кінця року, – зазначив голова комісії Андрій ДМИТРІЄВ.

На засіданні комісії депутати також заслухали керуючого справами виконавчого комітету Максима Кондратенка щодо затвердження переліку об’єктів комунальної власності, які планується виставити для малої приватизації. Це питання викликало великий резонанс серед містян.

Після жвавого обговорення, члени комісії відклали його розгляд до наступного засідання. Бо були зауваження по певним об’єктам у переліку. Хоч з продажу об’єктів за ринковими цінами бюджет громади отримає кошти, але усі члени комісії підтримали думку, що влада має знайти певний компроміс між усіма зацікавленими сторонами.

Також депутати мали змогу поспілкуватись із новим керівником комунального підприємства «Херсонкомунтранссервіс» Олександром Коржом. Члени комісії ставили питання щодо обслуговування кредиту за нові автобуси, економічної ситуації на підприємстві.
До наступного засідання комісії директор має надати депутатам інформацію щодо фінансових планів до кінця 2021 року та підготувати фінансовий план комунального підприємства на 2022 рік. Аби у бюджеті наступного року заздалегідь передбачити видатки, необхідні для стабільної роботи перевізника.
Пресслужба Херсонської міської ради