У Херсонській громаді попрощались з п’ятьма військовослужбовцями, які загинули на війні

4 месяца назад 0

У Херсоні 10 січня попрощалися з чотирма загиблими військовими — Павлом Глушаком, Дмитром Івановим, Фірасом Ахмадом і Сергієм Шушковським. Ще з одним військовослужбовцем Андрієм Гавриловим прощались у Білозерці.

У храмі прощаються з трьома загиблими військовослужбовцями. 40-річний Сергій Шушковський, помер у лікарні у Дніпрі від травм отриманих під час бою. Фірас Ахмад загинув на Донецькому напрямку біля Кліщіївки. Чоловіку було 44 роки. Павло Глушак загинув поблизу Новомихайлівки на Донеччині. За три дні йому мало виповнитись 34 роки. Люди схилилися перед загиблими військовими, Херсон, 10 січня 2024 року. Фото: Суспільне Херсон
Павло, розказує матір, був добровольцем. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення чоловік був за кордоном, але повернувся і 6 березня 2022 року приєднався до лав ЗСУ.

"З Польщі приїхав, щоб дитину та свою країну захистити"
, — сказала мати Павла  Ганна. Люди прощаються із загиблим військовим Дмитром Івановим, Херсон, 10 січня 2024 року. Фото: Суспільне Херсон
З Дмитром Івановим прощаються на подвірʼї будинку. Він загинув поблизу Кліщіївки, отримав вибухові травми. Військовому було 32 роки. Він служив майже пів року, розказує бабуся загиблого  Ніна .

"Він найкращий. Не пив і не палив. У нього дві дитини. Доньці 12 років і сину — три. Хлопець хороший був. Він в поліції служив, був водієм. Потім евакуювався з дітьми в Одесу і звідти його забрали" , — розповіла бабуся.
Квіти для полеглих захисників України, Херсон, 10 січня 2024 року. Фото: Суспільне ХерсонЗ 34-річним Андрієм Гавриловим прощалися у Білозерці. Чоловік загинув на Луганщині. Поховали його на місцевому кладовищі.

​На Херсонщині 29 грудня 2023 року попрощались із загиблим на війні бійцем Миколою Петяком.

Раніше в ОВА повідомили, що 22 грудня на Херсонщині попрощалися із загиблим солдатом Русланом Кравченком. 46-річний військовий загинув у боях поблизу Синьківки на території Харківської області.

Також цього дня у Херсоні попрощалися із загиблими на війні 48-річним Миколою Колесником та 31-річним Володимиром Бабенком.​