У Херсонській МВА кажуть, що не причетні до закриття у місті дитячих точок «Спільно» від UNICEF

1 месяц назад 0

Херсонська МВА заявила, що не причетна до закриття у місті дитячих точок «Спільно» від UNICEF, у МВА стверджують, що просили не припиняти роботу дитячих точок до моменту готовності підвальних приміщень для роботи з дітьми.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, передає Укрінформ.

«Соціальними мережами шириться інформація про закриття у Херсоні дитячих точок «Спільно» від UNICEF. Офіційно повідомляємо, що Херсонська міська військова адміністрація жодного стосунку до закриття дитячих точок «Спільно» від UNICEF у місті не має» , — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, представники військових адміністрацій та UNICEF проводили перемовини щодо можливості переміщення дитячих точок до безпечніших місць, тобто до підвальних приміщень, для максимального убезпечення маленьких херсонців. У МВА підкреслюють, що просили не припиняти роботу дитячих точок «Спільно» до моменту готовності підвальних приміщень для роботи з дітьми.

Як інформують в МВА, у Херсоні Дитячим фондом ООН (UNICEF) було відкрито три дитячі точки «Спільно». Влада висловила вдячність Фонду та працівникам точок за їх роботу, у МВА впевнені, що це непорозуміння найближчим часом буде виправлено.

Міська влада наголосила, що Херсонська міська військова адміністрація жодним чином не причетна до закриття дитячих точок «Спільно» від UNICEF в місті — рішення про припинення їхньої роботи може прийматися винятково донором або за спільним погодженням як мінімум у письмовому вигляді.

У МВА пояснили, що зацікавлені в роботі таких дитячих точок у Херсоні, саме тому за досвідом UNICEF діють ще п’ять локацій, які відкриті за допомогою інших міжнародних та місцевих партнерів, такими як Угорська Екуменічна Служба Допомоги, ГО «Сильні бо Вільні», Український Жіночий Фонд.