У Каланчаку медиків попереджають про звільнення, але вимагають виконувати обов’язки в повному обсязі

2 года назад 0

Коли влітку 2020 р. в Каланчаці закрили неврологічне відділення, хворі вмирали в дорозі до опорних лікарень.
У розпорядження GreenPost потрапило фото розпорядження головного лікаря Каланчацької лікарні (Херсонська область) Руслана Грекова. У тексті розпорядження, датованого 28 грудня,
Йдеться про те, що у зв'язку зі скороченням фінансування на заробітну плату працівникам, витрат на утримання підприємства та необхідністю проведення змін в організації ефективної роботи підприємства та праці, внесенням змін до штатного розпису на 2022 рік, адміністрація КНП «Каланчацька лікарня» попереджає працівників про можливе звільнення з займаної посади (основної та за сумісництвом), а також про те, що обсяг роботи за посадою може бути зменшено або скорочено.
« З дня повідомлення і до дня звільнення ви повинні виконувати обов'язки в повному обсязі, додержуватись правил внутрішнього трудового розпорядку », — попереджають медпрацівників.
Джерело GreenPost у Каланчацькій лікарні на умовах анонімності розповідає, що таке попередження отримали всі працівники лікарні, крім, можливо, адміністрації та бухгалтерії («вони «каста недоторканних»), однак вони нічого не збираються робити.
« Нас щороку то закривають, то відкривають. На 9 тисяч населення залишилось 15 лікарів, 44 медсестер, 43 молодших сестер. Лікарня розташована недалеко від кордону з Кримом, але всім (у Херсоні, в Києві) на це начхати. Наша місцева влада їздила в Херсон, у Київ — просила допомоги, але марно. «Викручуйтесь самі». Улітку 2020 року в Каланчаці був бунт (закрили неврологічне відділення), хворих не довозили до опорних лікарень, вмирали в дорозі. Відкрили неврологію, але закрили хірургію, дитяче, бо немає лікарів. Закриють лікарню — люди почнуть вмирати і знову бунт, а може, й гірше (кордон близько) », — коментує ситуацію джерело.