У Новій Каховці ростуть ціни на пальне і продукти

10 месяцев назад 0

 продовжує моніторити ситуацію в окупованій Новій Каховці Херсонської області.Свіжі новини з міста передає наш кореспондент.

Головна новина: почало дорожчати паливо. Наразі ціни такі: А-92 — 58 рублів; А-95 — 60 рублів; ДП — 62 рубля. Відповідно піднялися і ціни на продукти харчування, в середньому на 2-7 рублів. Асортимент не дуже розширився.

Щодо алкоголю — посилився інтерес до псевдопива "Nippel", який згідно етикетки є безалкогольним напоєм, але після відкриття пляшки відбувається процес бродіння, і з безалкогольного напою він перетворюється на пиво. Ціна в середньому 140 рублів за пляшку.По місту тепер валяються порожні пляшки з цього напою. Також в продажу багато різних енергетиків. Окупанти часто їх купують, потім змішують з самогоном і отримують такий "коктейль", від якого вони просто дуріють.

З переліку магазинів, де можна недорого скупитися, лідирує "Маяк". За ним іде слідом "Соцмаркет". Різниця в цінах невелика. Асортимент трохи більший у "Соцмаркеті".

Інколи трапляються українські товари. Наприклад, туалетний папір "Обухів", а також спеції і приправи фірми "Мрія". Причому дати випуску вже цього року. Як вони потрапляють сюди — ніхто не каже. Ймовірно, контрабанда.Масово товари з Білорусі не завозять, лише деякі види молочної продукції. Третина товарів має походження з Криму. Якщо в минулому році ще завозили товари з Донецької і Луганської областей, то в цьому році їх немає взагалі. Обіцяні "П'ятірочка", "Магніт" та інші великі ретейлові компанії також відсутні. Все-таки керівники цих компаній не наважуються їх розміщати тут.

"Пошта Херсона", особливо не заморочуючись, додала до українського індексу спереду цифру 2. Проте листування із зовнішнім світом неможливо.

Також місцеві жителі повідомляють, що у Новій Каховці почали закривати бомбосховища. Читачі показали закриті бомбосховища з оголошеннями на них, де вказано, що вони «перейшли у розпорядження Міноборони Ф з метою збереження життя особистого складу».


Згідно списку Новокаховського міськвиконкому сховище №4 — це будівля Укртелекому на вул. Першотравневій.

Крім того, військові заселяються у бомбосховища у житлових будинках і не пускають туди цивільних. У пропагандистських ЗМІ пишуть, що це "достаточно обоснованное решение".

В останні дні візуально кількість російських військових у місті поменшало. Навіть у мікрорайоні “Сокіл”, де їх було як тарганів.