У Новій Каховці військові РФ у житлових будинках ставлять кулемети і гранатомети

6 месяцев назад 0

Новокаховська громада, зокрема, Нова Каховка розташовані на лінії фронту. Від Дніпра до першої вулиці міста окупанти побудували оборонні лінії: міни, траншеї та залізобетонні конструкції.

Хто повідомляє: мер Нової Каховки Володимир Коваленко в ефірі Громадського радіо.

Що відомо? За словами Володимира Коваленка, у місті велика кількість російських військових. Вони розташували в житлових будинках кулемети, автомати, гранатомети тощо. Важку техніка відвезли в райони населених пунктів Чорнянка, Тополівка та Маслівка.

Також він зазначив, що у Новокаховській громаді майже немає ліків та без паспорта РФ відмовляють лікувати місцевих жителів.
Крім того, з лівого берега окупаційні війська обстрілюють Веселе і Козацьке.

“У цих населених пунктах на 90% зруйноване все житло, інфраструктура. Немає шкіл, будинків культури, лікарень, підприємств винзаводу Трубецького та Нібулону. Ситуація жахлива”, – додав Коваленко.

Що було раніше? В окупованій Новій Каховці на Херсонщині почалися проблеми з ліками. В аптеках з'являються повідомлення про зростання вартості медикаментів на 25%. Крім того, через спекулянтів ліки тепер продають не більше ніж дві одиниці на людину. Аптек залишилося дуже мало.

Також жителям практично недоступні медпослуги. Лікарні закриті, на прийом до профільних лікарів тренба їхати до Генічеська, Скадовська, Зеленого Поду. Але там приймають лише за наявності паспорта РФ.