У Нову Каховку зайшли новобранці з Криму

8 месяцев назад 0

В окупованій Новій Каховці на Херсонщині відбулася ротація російських військових. Чому так сталося, і як себе поводять новоприбулі, розбирався кореспондент  .

Оскільки у окупантів погано складається ситуація на Запорізькому напрямку, то частини 205-ї бригади РФ почали перекидати ближче до Токмака. Їм на зміну прислали новобранців з Криму, так звані. "територіальні війська" (аналог української ТРО). Здебільшого це жителі Криму, які, користуючись нагодою, почали мародерити. Чому так? Як виявилося із розмов між ними, в Криму у них не все так райдужно, як про це говорили і писали російські пропагандисти з 2014-го року.Мобілізація в КримуАвтор:  Із соцмереж Не від хорошого життя Кримчани скаржаться, що після 2014-го в багатьох районах півострова життя подекуди значно погіршилося, особливо в степовій частині окупованого півострова. Робочі місця скоротилися, туристи тільки на узбережжі Криму, а агросектор автономії став збитковим. Через це частина кримчан подалася на заробітки на "материкову" Росію, частина пішла в армію, хтось намагався заробляти на туристах або на "держзамовленнях". Але через підвищення цін і зменшення кількості туристів у порівнянні з минулими роками, коли півострів належав Україні, багато хто припинив свою підприємницьку діяльність.

Війна додала ще більше проблем, одна з яких — мобілізація. Деякі з кримчан вирішили скористатися нагодою поживитися. Діють так само, як і "ЛДНРівці". Військова поліція окупантів ледь встигає реагувати на весь той негатив, який принесли з собою кримчани.

Не поділили горілку 2 вересня ввечері двоє окупантів біля селища Райського Новокаховської міської територіальної громади щось не поділили, і один вбив іншого. Труп вбитого на 12:00 3 вересня так і не прибрали. Причини сварки між окупантами невідомі, але серед жителів Райського ходять чутки, що окупанти не поділили об'єм горілчаного виробу, який вони пили.

Такі приклади свідчать про низький моральний рівень окупантів. Тому чекати від них військових звитяг не доводиться. Вони здатні хіба на грабунки українців та розбірки між собою.