У Новокаховській громаді готуються до зими: підготовка деокупованих населених пунктів

6 месяцев назад 0

У населених пунктах Новокаховської міської військової адміністрації, підконтрольних Україні, триває підготовка до зими.

Хто повідомляє: 

Що відбувається? На сайті Новокаховської міської військової адміністрації розповідається про роботу за минулий тиждень. Так, активно триває підготовка до опалювального сезону в деокупованих населених пунктах. Зокрема, мешканцям Веселого та Козацького доставлені паливні брикети та буржуйки. Крім цього, забезпечено паливно-мастильні матеріали для безперебійної роботи генераторів.

Серед постійної роботи — розбирання завалів після чергових обстрілів. Так, минулого тижня такі роботи проведені по вулиці Бериславській у селі Веселому. Також у цьому населеному пункті проводились роботи по перекриттю дахів та забиванню вікон будинків, розташованих по вул. Польовій, Наддніпрянській, Бериславській та Північній. Крім того, жителям деокупованих територій громади видано ремкоплекти. Доставлено свіжий хліб та консерви від постійного партнера ГО «Тарілка».

Що було раніше?

Усі населені пункти Новокаховської міської територіальної громади були окуповані російськими військими в перші дні війни. У Козацькому та Веселому, які розташовані на правому березі, кілька днів точилися бої. Окупанти покинули ці населені пункти після звільнення Збройними силами України у листопаді 2022 року. З того часу загарбники постійно обстрілюють їх з усіх видів зброї, а також скидають керовані авіабомби.

Жителям, які ще залишилися у Козацькому і Веселому, допомагають різні волонтерські організації. Новокаховська МВА знаходиться у Кривому Розі.