У Нововоронцовській громаді планують пробурити вісім додаткових артезіанських свердловин

2 месяца назад 0

Задля забезпечення населення Нововоронцовської громади водою тут планують  пробурити додаткові артезіанські свердловини. Вони мали з’явитись ще минулого року, але роботам заважали постійні обстріли росіян. Окупанти плутали бурильне устаткування з військовою технікою та одразу ж його атакували, тому із запланованих на 2023 рік 50 нових свердловин на правобережжі Херсонщини в експлуатацію було введено лише кілька.Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на закупівлі, опубліковані на порталі “Прозорро”.

Загальна вартість нових свердловин у Нововоронцовській громаді становитиме 17 034 080 гривень. Це на три мільйони менше, ніж за аналогічні роботи збирались заплатити минулого року. Наразі триває процес подання пропозицій від підрядників. Будівництво об’єктів має фінішувати до 31 грудня 2024 року.

Звичайно, якщо знайдуться сміливці, які відгукнуться на цю закупівлю. Те, що підрядники відмовляються працювати в Херсонській області, торік підтвердив нашим журналістам і  Антон Самойленко , заступник голови Херсонської ОВА.

“Багато учасників на закупівлі не виходять, вони готові були підписувати і прямі договори, але завдяки нашим “русскім товаришам”, через постійні обстріли ми не можемо проводити роботи у повному обсязі. Обстріли дуже заважають нашим підрядникам, були випадки затримки машин на заглибленні близько 70-80 метрів, так, що потім люди діставали обладнання тижнями. Тому це питання нагальне, роботи ведуться і ми думаємо, що вони будуть виконані” , – зазначив Самойленко.

Закупівлі на роботи з буріння справді є на “Прозорро”.  Наприклад, договір про будівництво восьми нових артезіанських свердловин у Новоронцовській громаді було укладено ще 4 вересня 2023  року. За його умовами, ДП “Українська геологічна компанія” мало запустити  зазначену кількість свердловин до 1 грудня 2023 року. За це Департамент з розвитку територій Херсонської ОВА зобов’язався виплатити підряднику майже 27 мільйонів гривень. Однак цей підряд було виконано лише частково.