У рамках програми «Пліч-о-пліч» відбудували 360 будинків у 26 селах і селищах Херсонщини

8 месяцев назад 0

У рамках президентської програми "Пліч-о-пліч" 15 регіонів України вже відбудували 360 будинків у 26 селах і селищах Херсонської області.

Про це на брифінгу розповіла керівниця апарату Херсонської ОВА Тетяна Козирська.

За її словами, у населених пунктах, які увійшли до другої черги програми триває обстеження об'єктів перед початком ремонтних робіт.

"Мова йде про додаткових 76 населених пунктів. Фахівці склали 1021 акт обстеження, 64 дефектних актів та 16 технічних звітів. До реєстру пошкодженого та знищеного майна внесли відомості щодо 8793 об'єктів. Нині 2796 людей подали заявки на отримання компенсації за програмою Є-відновлення. Гроші виплатили 559 жителям регіону на загальну суму понад 65 мільйонів гривень", — розповіла посадовиця.

В населених пунктах, які віднесені до зони бойових дій робота комісій, що займаються обстеженням пошкодженого майна, тимчасово припинена. Жителі Херсонщини чиї городи з урожаєм були затоплені внаслідок підриву російською армією Каховської ГЕС, продовжують подавати заявки для отримання компенсації.

"За допомогою звернулися 924 людина. У них загалом затопило 70 гектарів овочів. Комісія обстежила 925 ділянок, а по 182 призначила виплати на загальну суму майже шість мільйонів гривень. З державного бюджету виплатили більше ніж 67 мільйонів гривень для 14 тисяч людей, з обласного бюджету шість з половиною мільйонів гривень для 1300 людей, з місцевих — майже шість мільйонів гривень для 833 жителів області. Сім тисяч людей отримали компенсації від міжнародних організацій на суму 46,8 мільйона гривень" , — сказала керівниця апарату Херсонської ОВА.

Також на брифінгу Козирська повідомила, що у 21 населеному пункті Херсонщини, які постраждали від обміління Каховського водосховища внаслідок підриву військами РФ Каховської ГЕС необхідно пробурити 50 свердловин.​