У «тимчасового губернатора» окупованої частини Херсонщини Сальдо знову проблеми зі здоров’ям

1 год назад 0

Так званий «тимчасово виконуючий обов’язки губернатора Херсонської області» Володимир Сальдо зараз, можливо, перебуває в Москві, куди був вимушений поїхати через погіршення стану здоров’я.

Про це розповіли мешканці окупованої частини Херсонської області.

За словами людей, які просили не називати себе з міркувань безпеки, перенесені на невизначений час усі заходи за участю Володимира Сальдо, заплановані на найближчий тиждень. Причиною може бути терміновий від’їзд «тимчасового губернатора» в Москву.

Під час попереднього відвідування російської столиці 21 лютого для участі в заході, де президент Росії Володимир Путін виступав із зверненням до федеральних зборів, Сальдо відвідав клініку, де лікувався влітку 2022 року: пройшов планове обстеження і здав аналізи. Є інформація, що їх результати виявилися поганими, і пацієнту запропонували терміново приїхати в Москву для лікування. Що він і зробив.
Можливо, саме з тієї причини і заплановане на 26 листопада інтерв’ю Сальдо місцевому пропагандистському телеканалу «Таврія» проводилося в режимі онлайн-конференції.

Нагадаємо, Володимир Сальдо влітку 2022 року понад місяць перебував на лікуванні в Москві, куди його привезли у вкрай важкому стані. Діагноз херсонського колаборанта кілька разів змінювався: спочатку казали про перевтомлення, потім – про отруєння невідомою речовиною, потім – про неуточнену енцефалопатію, гнійний трахеобронхіт та пневмонію.

Ірина Паршина, Центр журналістських розслідувань