У Великій Лепетисі працює банк одягу та взуття

2 года назад 0

На Херсонщині у Великій Лепетисі працює банк одягу та взуття. Речі до місцевого територіального центру соціального обслуговування, в якому розташований банк, приносять жителі громади.

Про це Суспільному розповіла директорка територіального центру соціального обслуговування Великолепетиської селищної ради Галина Зінченко.
За її словами, банк існує декілька років, ним переважно користуються дорослі і діти із малозабезпечених, багатодітних родин, люди, які опинились у складних життєвих обставинах.

"Особливо це стало актуальним у наш нелегкий час. Зараз дуже активно люди приносять речі. Раз на 2 тижні ми даємо оголошення на Fаcebook, що роздаватимемо речі. Призначаємо час з 9 до 11 і приходять люди, запускаємо по черзі. З дітками приміряють. Для дітей найактуальніше, бо сезон літній, з минулого року діти підросли, то треба одяг", — говорить Галина Зінченко.
У центрі соціального обслуговування є банк даних про родини, які потребують допомоги. Всього в закладі зареєстровані 1,5 тисяч людей. За словами директорки центру, вони обслуговують не тільки Великолепетиську селищну раду, а і Рубанівську сільську раду.

"Банком одягу користується 35 родин у громаді. Приходять і ті, хто не опинився у складних обставинах. Виїжджаємо і по селах. 18 травня були у Старостинському окрузі. Там 8 сімей були забезпечені одягом, ми возили продовольчі пакети. Продуктові набори формуємо з того, що є в наявності. Нас підтримали місцеві підприємці ще на початку війни. Дали крупи, яблук, борошна, надавала допомогу організація Червоного хреста. Люди добровільно приносили продукти, багато людей приносили картоплю, консервацію. Ще є певний запас продуктів, то ми продовжуємо роздавати", — каже директорка територіального центру соціального обслуговування Великолепетиської селищної ради.
Як розповіла Галина Зінченко, центр також співпрацює з місцевою комунальною аптекою.

"Ми беремо під реалізацію ліки, тому що сьогодні великі черги. І наші підопічні, і наші працівники потребують медикаментів. Ліки намагаються привозити. Не багато вдається, по мінімуму, але таку акцію ми проводили вже чотири рази", — говорить Галина Зінченко.