У Верховній Раді заявили про можливість мобілізувати 100 депутатів

4 месяца назад 0

У Верховній Раді заявили про можливість мобілізувати депутатів. Ряди ЗСУ цілком реально поповнити сотнею народних обранців.

Про це заявив депутат ВРУ Михайло Цимбалюк в ефірі телеканалу "Еспресо". Він прокоментував новий законопроект щодо мобілізації, який відправили на доопрацювання. Наголошено, що документ у початковому вигляді не мав шансів на підтримку, але на усвідомлення цього факту Кабміну знадобилося три тижні. Наразі очікується нова версія від уряду.

Цимбалюк наголосив, що мобілізація має бути справедливою. Потрібна негайна демобілізація строковиків, які вже відслужили та мають повернутися додому.

Парламентарій також впевнений, що армійські лави мають поповнити його колеги, але потрібна норма, як зберегти діючу ВРУ, бо ворог зацікавлений у недієздатності єдиного органу законодавчої влади у державі. Для продовження військового стану та мобілізації потрібно не менше 300 голосів. Наразі працює 401 депутат.

"Якщо відкинути тих, хто не підлягає мобілізації — це жінки, багатодітні чоловіки, кому є 60+, то приблизно сотню народних депутатів можна мобілізувати. Тоді громадянське суспільство усвідомлюватиме, що нарешті в країні настає справедливість щодо мобілізації" , — поділився думкою Михайло Цимбалюк.