Участь в організації та проведенні псевдореферендуму на Херсонщині – підозрюються троє мешканців регіону

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Бериславської окружної прокуратур трьом жителям регіону заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Бериславської окружної прокуратури.

За даними слідства, у вересні 2022 підозрювані взяли участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо виходу Херсонської області зі складу України та приєднання до рф. 
 
Дві жінки, мама та донька, увійшли до складу незаконно створеної «виборчої комісії», яка діяла на території села Борозенське. Вони здійснювали подвірний обхід місцевих жителів з урною, бюлетенями та списками громадян. Закликали людей голосувати за приєднання до рф. Видавали бюлетені та вели облік тих, хто залишив у ньому «потрібну» позначку.  
 
Ще один підозрюваний у складі «двк» ходив по домівках мешканців села Львове Бериславського району. Закликав їх голосувати на користь країни-агресора та видавав бюлетені.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.