Удари по населених пунктах України та підготовка до “мобілізації”: ситуацію в Херсонській області оцінив Толоконніков

7 месяцев назад 0

Олександр Толоконніков. Фото: Facebook
За минулу добу російські окупанти з мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню, танків, зенітних установок, дронів і авіації випустили по звільненій території Херсонської області 558 снарядів. Поранено шістьох людей. Крім того, є постраждалий у Бериславі внаслідок скидання гранати з дрона, а один з аграріїв загинув, наїхавши на міну. Про це сьогодні, 7 листопада, у прямому ефірі телеканалу  повідомив голова пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

“У Бериславі зараз складна ситуація: знизилася кількість ударів авіабомбами, але збільшилася кількість скидань вибухівки з дронів. Що стосується Кринок, то ми не можемо розуміти, яка там ситуація, це коментуватимуть військові” , — зазначив він.
Толоконніков також повідомив, що на окупованій території Херсонської області росіяни набирають лікарів для проведення медичних комісій чоловікам призовного віку для подальшої “мобілізації”.

“Про примусові заходи ще не чути, але активно пропагується підписання контрактів. Людям обіцяють великі гроші за охорону якихось об’єктів. Але мало хто йде на такі заклики”, — повідомив глава пресофісу.
Він додав, що виїхати з окупованої території Херсонської області люди можуть тільки через країни Європи або через пункт пропуску в Сумській області.Нагадаємо, російс​ька армія завдала по​ Херсону ракетного удару — Х-31 наскрізь пробила стелі одразу кількох квартир у багатоповерховому будинку, який уже двічі потерпав від російських обстрілів.