Українці отримуватимуть додаткові виплати: кого стосується

1 год назад 0

З 1 січня 2023 року набрав чинності Закон України, який встановлює щомісячні виплати грошової допомоги людям, яким присвоєно звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка", лицарям ордена "Богдана Хмельницького" та кавалерам ордена "За мужність". Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Відповідно до документа вводиться щомісячна виплата грошової допомоги в розмірі:

  • трьох мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня календарного року, — особам, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" (20 100 грн);
  • двох мінімальних заробітних плат — лицарям ордена "Богдана Хмельницького" трьох ступенів (13 400 грн);
  • однієї мінімальної заробітної плати — кавалерам ордена "За мужність" трьох ступенів (повні кавалери) (6700 грн).

Крім того, встановлюється щомісячна виплата грошової допомоги в розмірах від трьох до однієї (у розрахунку на місяць на сім’ю) мінімальної заробітної плати членам сімей померлих або нагороджених посмертно осіб, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка", лицарів ордена "Богдана Хмельницького" трьох ступенів (повні лицарі) та кавалерів ордена "За мужність" трьох ступенів (повні кавалери). Публікація Ганни Маляр у Telegram Раніше ми писали, що Верховна Рада проголосувала за грошову допомогу громадянам, які отримали звання Героя України та орден Богдана Хмельницького.