Уряд забезпечить безперервність постачання газу та стабільність проходження опалювального сезону

2 года назад 0

Про це щойно повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у ході другого засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, — повідомив з Конресу голова Херсонської облради Олександр Самойленко:
— В українських сховищах зберігається понад 18,5 млрд куб. газу, чого абсолютно достатньо для спокійного проходження опалювального сезону. З ініціативи Президента було вжито всіх необхідних заходів для стабілізації тарифів на комунальні послуги, що прописано в Меморандумі:
— газ для населення – 7,96 грн/куб від НАК «Нафтогаз України» та менше 8 грн/куб від інших газопостачальних компаній; — газ для бюджетних установ – 13,6 грн/куб; — електроенергія – 1,44 грн кВт-год за споживання до 250 кВт на місяць.

Окрім цього, Верховна Рада України додатково виділила 12 млрд грн на субсидії, а Уряд прийняв рішення про заборону відключення від газопостачання бюджетних організацій та приватних будинків.
Денис Шмигаль наголосив на тому, що Уряд повністю виконає всі взяті на себе зобов’язання Меморандуму і зробить все, аби люди відчували від влади турботу, безпеку і комфорт.
У Херсоні опалювальний сезон розпочнеться 1 листопада. Відповідне розпорядження вже підписав мер міста Ігор Колихаєв. Теплопостачальні підприємства на 100% готові до старту.
Для закладів соціальної сфери, опалення яких здійснюється від індивідуальних джерел, що мають договори про постачання природного газу, опалювальний сезон мав розпочатися з 25 жовтня. Але через різке зростання ціни на природний газ ряд газопостачальних компаній розірвали договори з бюджетними установами, тому наразі проходить процедура укладання договорів з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз-Трейдинг».
На сьогодні вже 30% закладів соціальної сфери отримали природний газ, інші будуть підключені до системи на наступному тижні. Для забезпечення безперебійної роботи закладів в період опалювального сезону, Херсонська обласна рада виділила додатково 18,4 млн грн на оплату комунальних послуг.
У цей складний період енергетичної кризи в світі маємо працювати злагоджено!