З 800 людей, які отримали повістки на Херсонщині, до комісій на медогляд прийшли близько 300. Голова ОВА про мобілізацію

4 месяца назад 0

З 16 листопада на Херсонщині отримали повістки приблизно 800 людей. До військових лікарських комісій для проходження медогляду прийшли близько 300 жителів.

Про це під час пресконференції повідомив голова ОВА  Олександр Прокудін.

"Деяких людей, які не прибули на комісії, подали в розшук до поліції. По декому — відкрили кримінальні провадження. Наразі мені відомо, що є чотири кримінальні провадження щодо ухилянтів", — говорить очільник ОВА.

За словами Прокудіна, військові лікарські комісії в області працюють організовано.

"Вони працюють і у суботу, немає такого, що вони не витримують: всіх приймають і усе встигають. Є різні проблеми та питання, але все вирішують. Наразі майже 90 людей вже призвані до лав ЗСУ", — каже він.

Раніше голова Херсонської ОВА повідомив, що звернувся до правоохоронних органів з проханням перевірити факт незаконного перетину державного кордону десяти людей, які скористались як волонтери системою "Шлях" та не повернулись до України.

Також керівник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив, що за колабораційну діяльність отримав вирок 31 житель Херсонщини, один з них — довічно.