Як у Херсоні готуються до можливого вторгнення

2 года назад 0

«Ряд західних ЗМІ розмістили матеріали про можливе вторгнення російських військ в Україну. Незважаючи на невтішні новини, настрої людей в українських містах не змінилися особливо», — про це повідомляє ТСН.
Як живуть і до чого готуються жителі Херсона у разі можливої ​​атаки дізнавалися кореспонденти ТСН.ua
Херсонці кажуть, що вони сподіваються на мирний розвиток подій та застерігають від паніки. Але у разі вторгнення готові йти на захист свого міста. Деякі городяни готують харчові запаси. На перший погляд паніки серед населення немає. Між собою, місцеві обговорюють тему можливої ​​війни.
«Вже 2 дні ходжу до супермаркету, щоб купити стратегічні запаси: крупи, сіль, свічки, цукор, сірники. Знаєте, таки хвилюємося », — бідкається городянка Світлана.
Але у супермаркетах на полицях вистачає всього. Ажіотажу немає. Гречки вистачає, муки, солі. Містяни охоче купують екзотичні фрукти.
«От купили апельсини дитині, банани. Авокадо, знижки діють , – показує жителька Катерина. — Життя продовжується".
Херсонець Олександр налаштований рішуче, хоч і не вірить у те, що повідомляють іноземні ЗМІ.
«Заправив повний бензобак. Якщо розпочнуться заворушення, бензин зникне на АЗС. Якщо потрібно – піду захищати родину, місто. Трохи хвилююся, сигарета одна за одною. Напевно, і сигарети треба купити», – сказав Олександр.
Перехожі на вулиці поговорити про потенційну небезпеку погоджуються неохоче, але, розпочавши розмову, докладно розповідають про свої враження від новин.
«Вчора прийшла донька та й питає: мамо, а завтра війна? Я не знаю, як пояснити дитині. Може, так, а може, ні. Ви розумієте, намагаємось не нагнітати ситуацію, думати, аналізувати, але страшно», — сказала Ганна.
Дехто почав замислюватися над тим, щоб виїхати з країни і почав здавати валюту в обмінниках.
«Єдине, що тішить – курс валют. Я їхатиму до брата, він перебуває в Польщі» , — коротко зазначив Андрій.
Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський вкотре звернувся до українців та закликав зберігати спокій на тлі чуток про ймовірне вторгнення Росії.