З бюджету Херсона за п’ять місяців на потреби сил оборони перераховано майже 21 мільйон

2 месяца назад 0

За 5 місяців поточного року Херсонською міською військовою адміністрацією було перераховано майже 21 мільйон гривень з міського бюджету.

Про це  в Херсонській МВА.

Також там повідомили, що різним військовим підрозділам передали 49 транспортні засоби, включаючи легкові, вантажні авто, пікапи, карети швидкої допомоги тощо. 

" На сьогодні усі запити, що надходили від військових частин, закриті ", — йдеться в повідомлені. 

Раніше спецпідрозділу "КОРД" поліції Херсонської області та підрозділам морської піхоти передали понад 600 термоізоляційних плащів, які дозволяють зробити бійців невидимими для супротивника та захищеними у світлі російських тепловізорів. Крім того, плащі не горять та забезпечують захист від високих температур.

Також морські піхотинці, воїни територіальної оборони, нацгвардійці та прикордонники, які боронять Херсонщину від загарбників, отримали нові дрони для знищення окупантів. Так, 29 травня воїни 126-ї бригади ТрО й 35-ї окремої бригади морської піхоти отримали понад сотню безпілотників різного типу: ударні FPV–дрони та розвідувальні "Mavic" з додатковими можливостями. Їх вартість – майже два млн грн. БпЛА придбали за ініціативи Херсонської ОВА та коштом місцевих громад. Також фінансову підтримку надало ТОВ "Будівельна фірма Паритетбудінвест".

Також 22 травня передали необхідний транспортний засіб бійцям 79 прикордонного загону Держприкордонслужби. Це – мікроавтобус Volkswagen. Ця техніка стане надійним помічником бійцям та дозволить виконувати різні задачі на полі бою: переміщення особового складу, підвезення боєприпасів та забезпечення потреб спецпідрозділів.