З дня деокупації на Херсонщині від обстрілів РФ загинули 454 людини

4 месяца назад 0

За даними обласної військової адміністрації, від початку деокупації станом на ранок 1 січня 2024 року на Херсонщині від російської збройної агресії постраждали 2460 людей.

За цей час в регіоні загинули 454 людини, зокрема 11 дітей, поранені 2006 людей, з них 83 дитини, повідомили в ОВА.

Від початку деокупації у Херсонській міській територіальній громаді через збройну агресію РФ пошкоджені 4053 об’єкти, повідомив керівник МВА  Роман Мрочко .

Раніше керівник обласної військової адміністрації  Олександр Прокудін повідомив, що упродовж 31 грудня 2023 року російські військові з різних видів озброєння випустили по території Херсонської області 565 снарядів. Загинула дитина, ще одна та 13 місцевих жителів — поранені.

Що відомо про обстріли Херсонщини 31 грудня 2023 року Упродовж доби на Херсонському напрямку армія РФ завдала авіаударів по Качкарівці та Червоному Маяку. З артилерії обстріляла Іванівку, Садове, Антонівку та Херсон.
Російські військові обстріляли Херсон. Семеро місцевих жителів отримали поранення. Згодом знову атакували обласний центр, поцілили поблизу магазина. Один хлопчик загинув, ще один — у вкрай тяжкому стані. Лікарі діагностували у нього черепно-мозкову травму, наразі борються за його життя.
Російські військові з дронів атакували Тягинську громаду Бериславського району на Херсонщині. Пошкоджені кілька приватних будинків.