З російського полону повернули трьох українських військових, які воювали на Херсонському напрямку

2 месяца назад 0

17 липня з російського полону вдалось повернути 95 українських військовослужбовців.

Про це  Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

У дописі йдеться, що серед звільнених 49 воїнів ЗСУ (в тому числі учасник “повітряного мосту”, який добровільно зголосився на гвинтокрилі летіти на “Азовсталь”, щоби допомогти заблокованим там підрозділам, та двоє з Повітряних сил).

А також 21 нацгвардієць, 10 військових моряків, семеро з Сил територіальної оборони, п’ятеро прикордонників, двоє з Державної спеціальної служби транспорту й один оборонець із добровольчого формування територіальної громади.

Усі звільнені – чоловіки: 88 рядових та сержантів, семеро офіцерів.

23 з них боронили Маріуполь (з них тринадцятеро – оборонці “Азовсталі”), 41 воював на донецькому напрямку, по дев’ятеро – на луганському та запорізькому, по троє – на херсонському та харківському.

“Один зі звільнених моряків на момент початку вторгнення перебував у Київській області та одразу приєднався до оборони свого селища від окупантів у складі Макарівської ТрО. Під час надання гуманітарної допомоги мешканцям місцевої громади потрапив у полон до російських військовослужбовців-бурятів” , — пишуть у координаційному штабі.

Посередником у підготовці обміну виступили Об’єднані Арабські Емірати.
 

  • Серед 90 військових, яких повернули з російського полону 25 червня троє – уродженці Херсонщини.
  • 25 червня вдалось повернути військових з російського полону. Серед них ті, що були захоплені в полон на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках.
  • 31 травня у 52-й обмін військовополоненими між Україною та Росією звільнили жителя Голопристанської громади на Херсонщині. Чоловіка взяли в полон на острові Зміїний.