З села Олександрівка, де йдуть бойові дії, люди тікали пішки 40 кілометрів в Херсон – зелених коридорів немає

2 года назад 0

На Херсонщині мешканці села Олександрівка (Станіславська громада), звідки російські військові не дають можливості евакуювати навіть дітей, люди пішки тікають з зони бойових дій за 40 кілометрів у Херсон.
Як передає , про це у повідомляє головний редактор телеканалу “Херсон плюс” Ірина Мєзєнцева.

«Вчора вечір був емоційно складним. Людей з Олександрівки (Станіславська ОТГ), які 40 км пішки пройшли до Херсона, розселили по квартирах»,  — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, здебільшого прихисток цим людям надають зовсім незнайомі або малознайомі херсонці. Телефонують люди, які готові взяти до себе цілі родини і навіть з маленькими дітьми, готові ділитися одягом та засобами гігієни.
Зранку ті, хто втік з зони бойових дій, почали відправляти свої адреси, за якими будуть проживати, волонтери нададуть їм адресну допомогу продовольчими наборами. Наразі найбільша проблема з ліками.

Автор посту вказує реквізити, куди можна направити кошти на підтримку вимушених переселенців зі Станіславської громади.

24 лютого президент рф путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.