За добу росіянам вдалося провести тільки один штурм на Херсонському напрямку — з чим це пов’язано, відповіла Гуменюк

2 месяца назад 0

Український військовий. Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.uaТе, що останнім часом поменшало штурмів російських окупантів на лівобережжі річки Дніпро в Херсонській області, пов’язано більше з тим, що морально-психологічний компонент у них серйозно провисає. Росіяни не можуть знайти мотивацію для підрозділів, щоб відправляти їх на штурмові дії. Про це сьогодні, 12 березня, в ефірі телеканалу  заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.
“Ми вже бачили там абсолютно різні контингенти — від елітних десантно-штурмових підрозділів до звичайних мобілізованих нещодавно, не дуже підготовлених. Або тих, хто становить основу “м’ясних штурмів” на кшталт підрозділу “Шторм-z”. Використовуються різні типи підготовленості військ. Не тому, що від цього змінюється тактика дій”, — сказала вона.
За словами начальниці Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, тактика окупантів залишається незмінною — штурмові групи висуваються в пішому порядку без використання бронетехніки і просто на виснаження українських підрозділів намагаються вести вогневе ураження в ручний спосіб.

“Але ми при цьому дуже серйозно надаємо підтримку нашим підрозділам артилерійським вогнем і роботою FPV-дронових підрозділів, які дають дуже гарний результат, тому що навіть при дуже малій концентрації особового складу, наприклад, силами до відділення штурмував противник минулу добу, а втрати ворога в районі Кринок становили до 15 осіб. Фактично вся штурмова група залишилася там”,  — розповіла вона.
Також, уточнила Гуменюк, ворогу не дає спокою південне сухопуття. Росіяни намагаються вирівняти лінію фронту, підтягнути її на рівень попередніх своїх перемог, використовуючи при цьому особливості погодних умов, більшу кількість особового складу, яким вони можуть собі дозволити штурмувати на Оріхівському напрямку.

“Так само, як на Херсонському напрямку, не використовуючи бронетехніку, ворог продовжує штурмові дії на лівому березі. Але за вчорашню бойову добу їм вдалося провести лише один штурм”, — зазначила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.​Нагадаємо, за​ даними Генштабу ЗСУ, на Херсонському напрямку росіяни не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра — здійснили одну спробу штурму.