За минулу добу військові РФ 71 раз обстріляли Херсонщину. Поранені восьмеро людей

12 месяцев назад 0

Впродовж 7 квітня армія РФ завдала 71 удар по правобережній Херсонщині. Застосувала 397 снарядів. Про це у Telegram  керівник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За даними ОВА, 17 снарядів влучили у територію Херсона.

Війська РФ поцілили у житлові квартали населених пунктів області, територію та будівлю дитячого садочка Білозерської селищної громади та будівлю об’єкта роздрібної торгівлі у місті Берислав, йдеться у повідомленні.

Внаслідок обстрілів 8 людей поранені, в тому числі двоє дітей.

Вночі 8 квітня російська армія обстріляла Антонівку. Поранених та загиблих немає,  у Telegram Херсонської МВА.

Всього впродовж доби армія РФ завдала 12 ударів по Херсонській громаді. 76 снарядів влучили у території Суворовського району Херсона, Комишан, Приозерного, Молодіжного, Садового, Степанівки, а також — у дачні ділянки у береговій та острівній частинах.

Як повідомила у Суспільному у телемарафоні "Єдині новини" керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк, минулої доби російські війська атакували Херсонщину з повітря. Били керованими авіабомбами по сільськогосподарських угіддях. Скидали розривні гранати з дронів на об’єкти критичної інфраструктури та на медичний транспорт.

Що відомо

  • Російські війська обстріляли 7 квітня бригаду "швидкої допомоги" у Бериславі Херсонської області. Поранені двоє фельдшерів.
  • Ввечері, 6 квітня, російські війська атакували Херсонщину керованими авіабомбами: тричі Берислав, два рази Новоберислав та один раз — Козацьке. Відомо, про сімох поранених. З них — шестеро у Зміївці та одна людина у Козацькому.
  • Російські війська зранку 7 квітня обстріляли з артилерії Станіслав. Снаряд влучив у житловий будинок, там перебували мати і двоє дітей.
  • Російські війська протягом доби 6 квітня обстріляли населені пункти трьох громад Бериславського району. Зокрема Новоберислав, Зміївку, Новоолександрівку, Гаврилівку, Миколаївку та Львове. Загинула людина, поранені — восьмеро.