Заборона продажу алкоголю та посилення мобілізації: Рада оборона Херсонщини ухвалила нові рішення

5 месяцев назад 0

Про нові рішення Ради оборони Херсонщини повідомив на своєму телеграм-каналі очільник ОВА Олександр Прокудін. 

За його словами, на черговому засідання було ухвалено передачу необхідного обладнання мобільним групам, які знищують російські безпілотники, встановлення модульного містечка в одному з населених пунктів Білозерської громади для жителів області, які втратити домівки 

Рада оборони заборонила продаж алкоголю у у Станіславській, Білозерській,  Херсонській, Чорнобаївській, Музиківській, Дарʼївській, Тягинській, Бериславській, Борозенській, Милівській, Новоолександрівській громадах, а також селах Новомиколаївка, Черешневе, Костирка, Нововознесенське, Добрянка Високопільської громади та Трифонівка, Нововасилівка Великоолександрівської громади. Обмеження не поширюється на Херсон, Зеленівку, Степанівку та Чорнобаївку, зазначили в ОВА. 

"Відсьогодні до Херсона не зможуть потрапити військові, які не виконують бойові завдання на території Херсонської громади. Виключення — Захисники і Захисниці, котрі проживають у місті, знаходяться у відрядженні, відпустці або проходять лікування" , — каже очільник ОВА. 

Також, заявив Прокудін, про посилення роботи з мобілізації та заборону публікації фото та відео, за якими можна точно визначити місце російського “прильоту”.

"Національна поліція отримала доручення щодо розшуку осіб, які ухиляються від виконання військового обов'язку. На блокпостах перевірятимуть, чи не проігнорував військовозобов'язаний отриману раніше повістку. Також прийнято рішення щодо більш суворих заходів впливу на порушників комендантської години" , — зазначив Прокудін.