Загибель людей у Херсоні після обстрілів — прокуратура розпочала кримінальне провадження

2 года назад 0

У Херсоні прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом артилерійського обстрілу військовослужбовцями Російської Федерації цивільних об’єктів у районах міста.

Про це  на сторінці херсонської обласної прокуратури у телеграм-каналі.

За даними слідства, з 1-2 березня 2022 року після масивного обстрілу об’єктів інфраструктури та житлових будівель Херсона загинули цивільні люди, пошкоджено інфраструктуру. Серед вбитих, 30 – річний чоловік у районі Кримського переїзду. Ідентифіковано також сина з матір’ю, які загинули в палаючій квартирі житлового масиву "ХБК", а також розстріляли сімейне подружжя в автомобілі по вул. Тарле.

Встановлюються інші загиблі. Вказані дії збройних сил Російської Федерації становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме — статті 52 Додаткового протоколу І до Женевської конвенції від 12.08.1949, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів та статті 25 розділу І частини ІІ Гаазької конвенції від 18.10.1907, що вказує на порушення законів та звичаїв війни.

Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів.