Замість авіабомб на Херсонському напрямку російські окупанти використовують ракети — причини

2 месяца назад 0

Наталія Гуменюк. Фото: facebook.com/natusya.humenyuk
На сході України російська армія досить активно використовує тактичну авіацію, попри знищення кількох літаків. Водночас на півдні України окупаційні війська дедалі менше використовують авіацію, надаючи перевагу завдавати удари дронам і ракетам. Про це сьогодні, 4 березня, в ефірі телеканалу  заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, на півдні України російські окупанти знизили активність тактичної авіації після того, як наприкінці 2023 року втратили на цьому напрямку три літаки Су.

“А вже тиждень ми не спостерігаємо пусків керованих авіабомб у нашій зоні відповідальності. Якраз коли було збито першу пару Су на Сході, ворог здійснював пуск керованої авіабомби в нашій зоні відповідальності по Херсонському району. Очевидним було те, що заходили на удар кілька літаків, які мали намір пустити кілька керованих авіабомб. Коли прозвучала в ефірі ситуація з однією “сушкою”, вони були змушені повернутися на вихідний аеродром”, — розповіла Гуменюк.
Вона звернула увагу, що російська армія замість авіабомб стала застосовувати авіаційні ракети типу Х-59, Х-31П.

“Вчорашній день не виняток. Ближче до полудня окупанти, здійснюючи польоти в акваторії Чорного моря, направили протирадіолокаційну ракету Х-31П у напрямку Південного району Одеської області. Ракета втратила бойову здатність у морі. Виходячи з її тактико-технічних характеристик, очевидно, що вона була спрямована на пошук систем протиповітряної оборони. Не знайшовши таких, ракета самоліквідувалася”, — повідомила начальниця пресцентру.