Зарплати чиновників обласної та районних військових адміністрацій Херсонщини обійдуться в 224 млн гривень

2 месяца назад 0

Цього року на зарплати чиновників обласної та районних військових адміністрацій Херсонської області без нарахувань запланували витратити майже 224 млн гривень. 

Відповідна сума міститься в паспорті бюджетної програми "Здійснення виконавчої влади у Херсонській області", яку нещодавно затвердив очільник ОВА Олександр Прокудін. 

В документі зазначено й штат адміністрацій. 641 штатна одиниця — в ОВА. Апарат всіх утворених районних військових адміністрацій складає 613 осіб. На зарплати обласних чиновників спрямують 161,6 млн гривень. В районних ВА — 62,3 млн гривень. 

Загалом "здійснення виконавчої влади у Херсонській області" обійдеться бюджету в понад 294 мільйони гривень. Нагадаємо, що раніше в обласній військовій адміністрації поскаржилися на низькі оклади на окремих посадах. Зокрема, спеціалістів адміністрації з оборонної роботи. 

У лютому стало відомо про підвищення зарплат чиновників, які працюють в умовах інтенсивних обстрілів, що раніше ухвалив Кабмін. Уряд ухвалив для держслужбовців, які працюють в особливих умовах на територіях активних бойових дій під час інтенсивних обстрілів, посадові оклади визначати з урахуванням коефіцієнта 3 в розрахунку на місяць пропорційно робочим дням, коли відбувались обстріли.

Додамо, що найбільші зарплати у керівництва Херсонської ОВА. Як повідомляла "Гривна", за 9 місяців 2023 року очільник обласної військової адмністрації Прокудін заробив понад мільйон гривень. Його заступники — загалом понад 2,5 млн гривень.