Зломана рука чи провокація: на Херсонщині побилися чиновники

3 года назад 0

Перелом зап’ястка правої руки. Перший заступник Держгеокадастру у Херсонській області Олександр Лабенок стверджує, що так для нього закінчилась одна із робочих зустрічей з новопризначеним начальником Олександром Паливодою. Цей факт зафіксований поліцією та порушене кримінальне провадження за частиною першою статті 125 ККУ "Умисне легке тілесне ушкодження". У ситуації розбиралась кореспонденти  UA:Херсон .

Олександр Лабенок приходить на зустріч з гіпсом на правій руці. Каже, на лікарняному буде щонайменше 3 тижні. Конфлікт з новим начальником, говорить, назрівав з першого дня його призначення.

"З першого дня свого призначення Олександр Миколайович Паливода привів невідомих осіб, які розпочали отримувати персональні дані працівників Держгеокадастру. А це — 242 чоловіки. Отримували картографічні матеріали. В понеділок 26жовтня я виявив у себе в кабінеті приховані камери. Викликав поліцію, вона зафіксувала, опечатала". На зустріч Олександр Лабенок приходить із гіпсомІнцидент стався у середу 28 жовтня. Олександр Лабенок розповідає, що він виявив чоловіка, який опрацьовував особові справи в  кабінеті управління персоналом. Виявилося, що це колишній співробітник Володимир Бондаренко.

" Мене зачепило це свавілля. Ми почали знімати на мобільний. Запропонували особі закрити комп'ютер. Dикликали наряд поліці . Мною була написана доповідна записка на ім'я Паливоди. Повернувся Паливода ,напевно він не отримав мою доповідну записку , і почав заважати нам робити фіксування даного процесу. Декілька разів кидався, а потім він наніс удар рукою, вибиваючи мобільний телефон".

 У лікарні зафіксували перелом зап’ястка правої руки. Голова Держгеокадарстру у Херсонськії області Олександр Паливода говорить, по руці Лабенка не бив.

"Я його по руці не бив. Я відводив його телефон, тому що він ним тикав мені в обличчя. Щодня вони провокували, заходили до мене в кабінет, наводили на мене телефон, вимагаючи пояснень чому я давав ті чи інші доручення". Про камеру відеоспостереження у кабінеті Олександра Лабенка Паливода говорить, що такі пристрої є у всіх кабінетах Держгеокадастру. Вони були встановлені тут ще до його призначення на посаду.

"Коли я прийшов на роботу були камери у коридорах, у моєму кабінеті , у їхніх, вони тут усюди. Зйомка іде, і вони офіційно закуплені головним управлінням, розставлені ще ними і при них".

Звинувачення підлеглого на свою адресу Паливода відкидає. Називає це наклепом та говорить, що справою займаються його адвокати.

"З першого дня моєї роботи заступники дискредитують, провокують, зупиняли роботу. Дисциплінарна їх поведінка. Ми вже склали багато актів, які надіслали в Київ в головне управління про їх поведінку, відмову від виконання доручень, як усних так і письмових. Вже працюють мої особисті адвокати, які готують позов за наклеп, за нанесення удару по моєму іміджу та по багатьох інших наклепах. Це будуть судові справи". Олександр Паливода стверджує, що не бив підлеглогоНині за фактом нанесення тілесних ушкоджень порушено кримінальне провадження, — розповів заступник речниці Нацполіції в області Віталій Байдаров

"Слідчі Дніпровського відділення поліції внесли в ЄРДР відомості про відкриття кримінального провадження за ч 1 ст 125 Кримінального кодексу України. Це умисне легке тілесне ушкодження. На даний час учасники події опитані, поліція встановлює інших очевидців події для проведення неупередженого розслідування. Слідчі дії тривають".