Змінився прикордонний режим у Херсонській області

3 года назад 0

Протягом поточного року військовослужбовці Херсонського прикордонного загону зафіксували 794 випадки порушення громадянами правил прикордонного режиму. Здебільше це порушення порядку виходу маломірних плавзасобів та перебування у контрольованому прикордонному районі громадян без документів.

Як повідомив помічник начальника прикордонного загону — начальник прес-служби Іван Шевцов, нещодавно Урядом внесені зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів України, що регламентують питання прикордонного режиму у контрольованих прикордонних районах, які підвищують ефективність діяльності прикордонного відомства.

Зокрема, по Херсонській області контрольованими прикордонними районами визначені Скадовський, Генічеський та Каховський райони.  У цих районах діють особливі правила в’їзду, тимчасового перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб, проведення робіт, облік та тримання маломірних суден та інші питання, які передбачені Постановою Кабінету Міністрів України от 27.07.1998 р. №1147 «Про прикордонний режим».

Громадяни України, іноземці та особи без громадянства в’їжджають у контрольовані прикордонні райони, перебувають, проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують особу.    

Авіаційні роботи, будівництво, вирубування дерев і чагарників водокористування, геологічне вивчення, дорожні та інші дослідження, гідротехнічні, землевпорядні, меліоративні та інші роботи, пов’язані із зміною водного режиму прикордонних річок, озер та інших водойм, водолазні роботи або занурення апаратів, що використовуються для підводного плавання, відео-, кіно- та фотознімання місцевості, туристичні подорожі і стрибки з усіх видів парашутів у межах прикордонної смуги і районів, прилеглих до адміністративної межі між Автономною Республікою Крим та Херсонською областю, на території яких Кабінетом Міністрів України запроваджено прикордонний режим, а також збори, мітинги, маніфестації і демонстрації, спортивні, видовищні та інші масові заходи, військові навчання і тренування (далі — масові заходи) проводяться після інформування Херсонського прикордонного загону, із зазначенням початку і строку її провадження, прізвища, власного імені, по батькові (за наявності) осіб, що провадитимуть діяльність або організовуватимуть масові заходи, інформації про документи дозвільного характеру на провадження зазначеної діяльності або масових заходів. 

Інформування здійснюється усно з використанням засобів електрозв’язку і письмово не пізніше ніж за 24 години до початку провадження такої діяльності, а щодо проведення масових заходів — не пізніше ніж за 72 години до їх проведення, зокрема за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти. 

На вимогу прикордонників, в межах контрольованих прикордонних районів, водії зобов’язані зупинятись та надати для перевірки реєстраційний документ на транспортний засіб, дати можливість оглянути транспортний засіб і перевірити номери його агрегатів. 

За порушення правил прикордонного режиму передбачена  адміністративна відповідальність за статтею 202 КУпАП.

Звернутись до управління Херсонського прикордонного загону можна за телефоном (0552) 35-50-83, факс (0552) 35-50-82 або на електронну пошту: herson_zagin@dpsu.gov.ua

Детальніше з цими та іншими змінами в питаннях прикордонного режиму можна ознайомитися за посиланням.