ЗСУ поблизу Херсона знищили два склади з боєприпасами військ РФ та вдарили по двох мостах

2 года назад 0

ЗСУ знищили склади боєприпасів військ РФ поблизу Херсона — в Інженерному та Чорнобаївці, а також вкотре уразили Антонівський та Дар'ївський мости, що не дозволяє їх використовувати для важкої техніки. Про це речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

За його словами, ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 250 вогневих завдань і знищили 24 військових РФ, дві РСЗВ "Смерч", три самохідні гармати “Гіацинт”, самохідну гармату артилерії “Піон”, самохідну артилерійсько-мінометну установку “Нона”, п'ять одиниць броньованої і автотехніки.

Також тактична авіація ЗСУ уразила засоби російської протиповітряної оборони в Херсоні, опорний пункт в Новопетрівці та скупчення ворожої живої сили і техніки там же, й в Ольгиному.

Що відомо:

  • ЗСУ тримають на контролі пересування військ РФ Дар'ївським мостом. Його експлуатація наразі зупинена. Також Збройні сили України, зранку 26 серпня, завдали ударів по скупченнях військ та техніці армії РФ поблизу Високопілля.
  • Авіація ЗСУ завдала ударів по засобах ППО російських військ в Херсоні та Нововоскресенському Нововоронцовської громади. Також уражені райони зосередження російських військ в Архангельському та склад боєприпасів в Бурханівці.