Прокуратура через суд вимагає привести в належний стан протирадіаційне укриття у Херсонському районі

7 месяцев назад 0

Прокурори Олешківської окружної прокуратури Херсонської області звернулися до суду з позовом до однієї з селищних рад про зобов’язання приведення захисної споруди цивільного захисту у належний технічний стан та готовність до укриття населення.
 
Повідомила пресслужба Олешківської окружної прокуратури.

Встановлено, що протирадіаційне укриття у Херсонському районі, яке розраховане на понад сотню осіб не готове забезпечити захист цивільного населення та у разі використання за призначенням може створювати загрозу для життя та здоров’я людей. 
 
У приміщенні відсутні комунікації, захисні двері, первинні засоби пожежогасіння, перевірка роботи у режимах чистої вентиляції та фільтровентиляції – не проводилась. Також не забезпечено ведення документації захисної споруди, у якій відображаються відомості про терміни і результати проведених оглядів, обстежень та випробувань, проведених технічних обслуговувань тощо.
 
Прокуратура вимагає привести у належний стан захисну споруду  та укомплектувати необхідним майном на розрахункову кількість осіб, що укриваються, відповідно до переліку майна, необхідного для укомплектування сховища.
 
Одеським окружним адміністративним судом відкрито провадження у справі.