ЗСУ вдарили дронами по блокпосту окупантів біля Нової Каховки

2 месяца назад 0

Ситуацівя в окупованій Новій Каховці на Херсонщині складна. Продовжуються блекаути через відключення електроенергії і звязку. Як виживають новокаховчани і що відбувається в місті — в огляді журналістів NovaKahovka.City.

Обіцяють зачистити Кринки Учора, 2 березня, вдень у місто знову приїхали "новенькі", тобто відбулася чергова ротація російських військових. Середній вік 35-45 років. Містяни вже збилися з рахунку, які це — чи 15-та черга чи 18-та.

Що впадає в очі — закупляють різні продукти з урахуванням кількості діб (на 5-7 діб), гуртуються по 3-4 особи. Пакуються під зав'язку. Ще посміхалися в черзі, хвалилися, що вони точно "зачистять" Кринки. І ніхто не переймається питанням: а де ж попередники? Чому за такий проміжок часу (а на сьогоднішні без малого майже півроку як існує плацдарм в Кринках) так ніхто і не спромігся? Але вони свято вірять, що кулі і осколки їх оминуть, бо начіпляли на себе різні ікони та обереги. Наївні.
Іконки і шеврони “Вагнера” Щодо іконок, оберегів і шевронів — інколи це виглядає просто смішно. Уявіть, що у деяких по колу на форменому одязі одночасно:

  • російський прапор;
  • червоний прапор СРСР;
  • ікона з зображенням Миколи ІІ;
  • імперський триколор (чорно-жовто-білий);
  • шеврон "Вагнера".

Більшість бвояків ходять без шевронів і знаків розрізнення. Та й форма у багатьох різна: тут тобі і форма німецького Бундесверу, і британський "Woodland", часто форма на них висить як мішок. Єдині, хто більш-менш нормально екіпіровані, це вагнерівці. Усі інші наче з секонд-хенду.

Ми тут жартуємо, що з такими темпами скоро побачимо стару радянську форму. І відповідну зброю у вигляді радянських автоматів періоду Другої світової війни — ППШ.

На ринку продавців все менше У "Соцмаркеті" біля автовокзалу потроху збільшується кількість господарчих товарів. У принципі можна купити все, були б тільки гроші. Жителі міста активніше використовують безготівкові розрахунки.

А ось на міському ринку продавців все менше і менше. Спроби їх перемістити на територію старого ринку Оллспоживспілки не мають результатів. Але й асортимент зменшується. Навіть кримчани перестали приїздити сюди. Вони здебільшого привозять на базу УПТК вантажівки з товарами, швидко розвантажуються і назад. Удар по блокпосту У місті можна побачити деякі сім'ї окупантів, які переїхали сюди. Які у них мотиви — незрозуміло. Самиці окупантів вирізняються серед натовпу мовою, поведінкою, одягом та іншими ознаками. Як тільки вони не намагаються "влитися" в натовп — все одно помітні, ще й здалеку.

На днях Сили оборони України завдали удару дронами по блокпосту на перехресті Основа — Райське. Як пояснили українські воїни — тепер і блок-пости окупантів стали ціллю ЗСУ. І буде їм активніше прилітати.