ЗСУ утримують плацдарм на лівобережжі Дніпра, хоча росіяни тут нарощують своє угрупування і ведуть постійні обстріли: карти

5 месяцев назад 0

На східному березі Херсонщини окупанти задіяли полк ВДВ.30 листопада українські війська продовжували наземні атаки на лівому березі Дніпра, але просунутися вперед не змогли. Про це Американський Інститут вивчення війни ISW  у своєму черговому звіті.

При цьому Генштаб ЗСУ інформує, що українські війська утримують позиції на східному березі Дніпра. Пов’язаний з Кремлем російський військовий блогер заявив, що українські війська безуспішно намагаються просунутися на південь від Кринок.

Росіяни тим часом нарощують тут свої ресурси. ISW нещодавно зафіксував, що підрозділи 328-го полку ВДВ російської армії (104-а гвардійська дивізія ВДВ) зараз тримають оборону саме в районі Кринок.
Кілька російських джерел стверджували, що поблизу Кринок тривають бої і що російська авіація та артилерія продовжують завдавати потужних ударів по цьому району.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 1 грудня, росіяни атакували своїми ударними безпілотниками не віддалені регіони у глибокому тилу, як це було раніше, а прифронтові населені пункти, зокрема, Кринки, де ЗСУ утримують плацдарм на лівому березі Дніпра, а також Тягинку, розташовану на правому березі прямо навпроти Кринок.