ЗСУ здобули успіх на лівобережжі Херсонщини

8 месяцев назад 0

На Херсонському напрямку минулої доби від артилерійських обстрілів російських окупантів постраждали понад п’ятнадцять населених пунктів. В тому числі, Михайлівка, Антонівка, Херсон, Дніпровське та Очаків.

Це все, що про цю ділянку фронту в ранішньому зведенні, оприлюдненому на офіційній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук», розповів Генеральний штаб Збройних сил України.

В свою чергу, авторитетний вітчизняний укладач фронтових мап і військовий експерт «DeepState» зафіксував створення нового досить великого плацдарму на лівому окупованому березі Дніпра – між вільним Садовим і окупованим Підстепним.

Дивись для порівняння його карти за сімнадцяте і вісімнадцяте серпня. На останній ми умовно синьою стрілочкою вказали на первинно звільнену територію.

При цьому цікаво, що прискіпливий і вкрай виважений «DeepState» фіксує лише два наших анклави на лівому березі Дніпра. Перший — на Дачах між окупованими Олешками і вільною Антонівкою.

Хоча інші джерела вказають також на великий плацдарм біля Козачих Лагерів, а також показують плацдарм біля Олешок в десятки раз більше (на південь), ніж у «DeepState».  

Натомість, анклав біля Підстепного «DeepState» вказав ексклюзивно.