Звільнили суддю Білозерського районного суду, яка двічі їздила до окупованого росіянами Криму

3 недели назад 0

30 квітня 2024 року звільнила Анну Білу-Кисельову з посади судді Білозерського районного суду.

«Рішення ухвалено відповідно до подання з рекомендацією Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, у якому зазначено, що за результатами проведеної співбесіди та дослідженого досьє судді Білої-Кисельової А.А. підтверджено нездатність судді виконувати свої обов’язки на прийнятному рівні, який би відповідав стандартам поведінки судді. Отже, Комісія визнала Білу-Кисельову А.А. такою, що не відповідає займаній посаді», — йдеться на сайті ВРП.

Так, сьогодні за її звільнення  всі 15 членів Вищої ради правосуддя.

У січні цього року Анна Біла-Кисельова проходила співбесіду з Вищою кваліфікаційною комісією суддів — тоді ж ВККС одноголосно вирішила, що судді Анні Білій-Кисельовій не місце в суді. Детально про цю співбесіду йдеться у  .

Зокрема, як повідомляє видання, одне із запитань до Анни Білої-Кисельової було про її дві поїздки до окупованого Криму: у вересні 2016 року та у 2021 році. Як пояснила суддя, у неї померла мати і її поховали родичі без відома Білої-Кисельової. Тому вона поїхала в Крим, щоб знайти могилу матері. Другу свою поїздку вона пояснила тим, що отримала у спадщину частину будинку в Ялті й сусіди їй повідомили, що дім захопили невідомі люди. Тому вона поїхала туди на один день, щоб дізнатися про своє майно.

Також у ВККС була інформація, що суддя зверталась до російських судів у Криму. Цю інформацію Анна Біла-Кисельова заперечила. Громадська рада доброчесності, яка теж брала участь у співбесіді, знайшла інформацію, що суддя має російський податковий номер. Анна Біла-Кисельова зазначила, що вперше почула про це від членів комісії.

Анна Біла-Кисельова працювала та жила у Білозерці на Херсонщині, і там вона перебувала весь час окупації.