Ангеліна Калініна пробилась до третього кола WTA 500 у Чарлстоні, Леся Цуренко вилетіла

4 недели назад 0

Калініна вдруге обіграла експершу ракетку світу.
Українська тенісистка Ангеліна Калініна пройшла до 1/8 фіналу змагань WTA 500 у Чарлстоні, США. У матчі другого кола спортсменка обіграла експершу ракетку світу Каролін Возняцкі. – 2:0 за сетами.

Калініна отримала 15-й номер посіву, завдяки чому пропускала стартовий раунд змагань. Представниця Данії отримала wild card і розпочала шлях на WTA 500 у Чарлстоні з першого кола турніру. В ньому данка розгромила лакі-лузерку з США Маккартні Кесслер (6:0, 6:1)

Між собою Калініна і Возняцкі зустрічалися на другому поспіль турнірі. У Маямі тенісистки також зустрілися у другому колі — тоді українка перемогла данку у трьох сетах.

Як минув матч Ангеліни Калініної?

  • Перша партія тривала 38 хвилин. Перший гейм взяла Возняцкі, однак Калініна виграла наступних три гейми поспіль та вийшла вперед.
  • Данка намагалась зрівняти рахунок, зробила брейкпойнт і забрала друге очко. Але українка не лишила суперниці жодного шансу, вигравши ще три гейми поспіль.
  • У другому сеті українка одразу почала з брейку і вийшла вперед. За другу партію Калініна жодного разу не дозволила данці вийти вперед.
  • Ключовим моментом другої партії став восьмий гейм, у якому Калініна зробила помилку: програла гейм на своїй подачі. Однак Возняцкі не скористалась шансом скоротити відставання. Калініна зробила брейк і закрила сет з рахунком 6:3.
  • Матч тривав 1:22 години. Тенісистки за матч зробили по одному ейсу. Калініна припустилась трьох подвійних помилок, на дві більше ніж її суперниця.

WTA 500. Чарлстон, друге коло Ангеліна Калініна (Україна) – Каролін Возняцкі (Данія) 2:0 (6:2, 6:3)
Після перемоги на корті українка у флешінтерв'ю зазначила, що дуже щаслива вперше виграти на ґрунті. Також українка зазначила, що нещодавно вона теж мала поєдинок проти Возняцкі. Однак на цей раз матч тривав в половину менше.

"Справді щаслива. Це мій перший матч на ґрунті. Думаю, що цей турнір для всіх є першим на ґрунті. Це перший ґрунтовий турнір у році. І я дуже рада, бо не так багато вигравала. І взагалі, на цих кортах я так і не виграла жодного матчу. Тож я дуже щаслива сьогодні.
Ми грали з Каролін два тижні тому у Маямі та відіграли 3 години 20 хвилин. Тож я дуже рада, що сьогодні знадобилося менше часу. Задоволена сьогоднішнім днем і думаю, що помилялася не так багато. Це також було ключовим моментом, тому що сьогодні я грала для себе, гадаю, досить солідно, як на мене"
, – цитує слова Калініної Sport.ua.

У другому колі турніру WTA 500 також брала участь і Леся Цуренко. Українка отримала 16-й номер посіву і також розпочинала турнір з 1/16 фіналу. Суперниця українки визначилась за результатами поєдинку між австралійками Аріною Родіоновою та Астрою Шармою, де лакі-лузерка Шарма перемогла з рахунком 0:2.
Протистояння українки проти австралійки закінчилось поразкою 2:0. При чому в другому сеті Цуренко не взяла жодного гейму — 0:6.

WTA 500. Чарлстон, друге коло Леся Цуренко (Україна) –  Астра Шарма (Австралія) 0:2 (4:6, 0:6)
Турнір у Чарлстоні: що відомо

  • Наступною суперницею Калініної стане "нейтральна" тенісистка з Росії Дарія Касаткіна.
  • У другому колі турніру в Чарльстоні Еліна Світоліна зустрінеться з австралійкою Дар'єю Севілл.
  • Даяна Ястремська вибула з WTA 500 від польки Магди Лінетт (1:2). Українка вперше поступилась польці, до цього не програвала суперниці жодного сету.
  • Калініна втретє грає на турнірі в Чарлстоні. У 2022 році вона дійшла тут до чвертьфіналу.