Ангеліна Калініна у двох сетах обіграла чемпіонку US Open-2021

3 месяца назад 0

Ангеліна Калініна стартувала на турнірі WTA 1000 у катарській Досі. У першому колі змагань українська тенісистка здолала британку Емму Радукану.

Калініна (№30 WTA) розпочала сезон-2024 в Австралії, де зазнала трьох поспіль поразок, зокрема вилетіла у першому колі Australian Open. Дебютну перемогу у сезоні українка здобула на турнірі WTA 500 в Абу-Дабі, де у підсумку вибула у другому раунді.

Суперницею Калініної на старті першого турніру серії WTA 1000 у 2024 році стала чемпіонка US Open-2021 Емма Радукану (№262 рейтингу), яка у цьому сезоні повернулась до змагань після тривалого відновлення від травми. Калініна і Радукану зустрілись вдруге у кар'єрі: у 2022 році українка перемогла суперницю на турнірі категорії 1000 в Мадриді у трьох сетах.
Як пройшов матч Калініної

  • Калініна розгромила Радукану у першому сеті — 6:0. Четверта ракетка України виграла 12 з 17 розіграшів на подачі британки, реалізувавши три брейкпойнти з п'яти.
  • Другий сет розпочався зі ще одного брейку на користь Калініної, однак Радукану зуміла одразу зрівняти рахунок. Після цього суперниці деякий час втримували свої подачі, зокрема, Радукану відіграла п'ять брейкпойнтів за рахунку 3:3.
  • За рахунку 5:5 Калініна зробила брейк і подавала на матч, однак не реалізувала два матчпойнти — Радукану зуміла перевести гру на тай-брейк.
  • На тай-брейку Калініна відіграла сетпойнт на подачі суперниці і реалізувала третій матчпойнт у поєдинку — у підсумку 8:6 та перемога українки.

У наступному колі Калініна зіграє проти восьмої сіяної Єлени Остапенко з Латвії, яка на старті сезону виграла турніри в Аделаїді та Лінці.