«Дніпро» упустив шанс першої домашньої перемоги в 1/2 плей- офф

4 года назад 0

«Дніпро» – «Донбас» 2:3 ОТ (0:0; 1:1; 1:1, 0:1)

Рахунок в серії 1:2

Шайби:   1:0  Макаров (Гасніков, Вішняков – більш.), 27:42.  1:1  Коренчук (Буценко, Лялька), 35 :54.  2:1  Зайцев (Крисанов, Жвачкін), 52:57.  2:2  Захаров (Кожевніков, Пангелов-Юлдашев), 55:03.  2:3  Монс (Казаковцев, Туркін), 68:56.

Дніпро:  Хомутов (Петров); Макаров (А) – Білоусов, Декало – Дорофєєв, Афанасьєв (А) – Матусевич, Ратушний – Кругляков; Каракулько – Гасніков – Вішняков, Жвачкін (К) – Крисанов – Зайцев, Янішевський – Чернишенко – Целогородцев, Тимченко – Брага – Абаджян.

Донбас:  Трифонов (Дьяченко); Колесніковс – Пангелов-Юлдашев, Кутугін – Григорьєв, Кобєлєв – Журавльов – Кожевніков; Лялька (А) – Буценко – Коренчук (А), Монс – Туркін – Казаковцев, Мільохін – Бірюков – Костіков, Садовіков – Карпенко – Захаров (К).

Кидки 44 – 38 (14-10, 14-13, 11-11, 5-4)

У Херсоні відбувся третій поєдинок півфінальної серії плей-офф УХЛ-Парі-матч. Трибуни скучили за великим хокею і з перших секунд зажадали «Шайбу!» Вже на 1:16  Євген Монс  спробував спровокувати  Сергія Дорофєєва , команди зіграли 4х4 без особливої ​​гостроти. «Дніпро» пресингує на половині поля «Донбасу» і в принципі поводиться по-хазяйськи. На 12:27 випад Дмитра Чернишенко відображає голкіпер донеччан  Олексій Тріфонов . Схоже, що «щуки» намацали пролом в обороні, тому як на 13:28 слід повтор виходу один на один від  Святослава Тимченка , але навіть з добиванням – мимо. За 2,5 хв до перерви небезпечно атакував  Євген Гасніков  – нікому було добити. Кидок  Артема Целогородцева  з-під гравця Тріфонов відбив.

У другому періоді команди продовжили грати шайбу «до вірного», контролюючи її по максимуму. Двічі вступає в гру  Олександр Хомутов . Поступово «щуки» погасили стартовий порив суперників і самі перейшли в атаку. Господарі розіграли більшість, і кошмар донеччан на Кубку Донбасу  Денис Макаров  дальнім кидком запалив ліхтар за воротами гостей. Херсонці вирішили закріпити матеріал, приклався здалеку від душі  Альберт Вишняков  – але в голкіпера.

Після пропущеного гола хокеїсти «Донбасу» кинулися вперед. Спочатку стійка врятувала ворота «Дніпра», а потім вже сам Хомутов кілька разів відбив складні кидки. І тим не менше за чотири хвилини до кінця другого періоду форвард гостей  Ілля Коренчук  точним кидком зрівняв рахунок 1:1.

У третьому періоді команди продемонстрували вболівальникам відкритий хокей на зустрічних курсах. Гра йшла на рівних до 53-ї хвилини, коли  Олексій Зайцев  знову вивів херсонців вперед. Перед цим у форварда був непоганий шанс, але тоді ворота врятував Тріфонов.

«Донбас» знову пішов вперед, і за 3 хвилини  Віктор Захаров  завершив атаку партнерів і вдруге зрівняв рахунок, перевівши гру в додатковий час. Перший овертайм тривав до кінця 9-ї хвилини (це рекорд УХЛ за тривалістю матчу), і в ньому більш вдалими виявилися гості. Після того, як херсонці не використали свої моменти, трапилася помилка біля своїх воріт.  Кирило Б ілоусов  в боротьбі з форвардом донеччан Монсом завіз шайбу у воротарський зону, а Хомутов не встиг накрити її пасткою, і снаряд підступно прослизнув під голкіпером в сітку. Радість «Донбасу» свідчила про виконання плану на виїзд.

Джерело: Новини “Дніпро” – “Дніпро”.